Antena 3 CNN Externe Studiu: Forma hot dog-ului şi a bomboanelelor ar trebui schimbată pentru siguranţa copiilor

Studiu: Forma hot dog-ului şi a bomboanelelor ar trebui schimbată pentru siguranţa copiilor

Studiu: Forma hot dog-ului şi a bomboanelelor ar trebui schimbată pentru siguranţa copiilor
Sursa foto: bomboana
23 Feb 2010   •   16:51

Forma hot dog-ului şi a bomboanelor ar putea fi schimbată. Nu pentru că nu ar fi destul de atrăgătoare, însă toate aceste alimente sunt mult prea uşor de înghiţit. Asta spun cercetătorii americani care au conceput deja un plan de schimbare a formei alimentelor, astfel încât copiii să nu se mai înece cu ele.

?Cunoaştem deja care sunt alimentele cu formele cele mai riscante şi cărora companiile producătoare ar trebui să le schimbe forma?, a declarat Gary Smith, unul dintre cercetătorii participanţi la studiu. ?Orice fel de mâncare cu formă cilindrică sau rotundă presupune un risc ridicat pentru copii?. Pe lista neagră a oamenilor de ştiinţă se află hot dog-ul şi bomboanele care, potrivit cercetătorilor, ar trebui să fie plate.

?Există deja legi referitoare la siguranţa jucăriilor. În ceea ce priveşte mâncarea, nu există nici o regulă de acest fel?, au adăugat cercetătorii. Una dintre primele măsuri care ar putea fi adoptate este etichetarea fiecărei grupe de alimente în funcţie de riscul de înecare pe care îl comportă, relatează Healthday.com.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu alimente forma
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close