Antena 3 CNN Externe Studiu: Guma de mestecat ajută elevii să fie mai deştepţi şi mai atenţi la ore

Studiu: Guma de mestecat ajută elevii să fie mai deştepţi şi mai atenţi la ore

Studiu: Guma de mestecat ajută elevii să fie mai deştepţi şi mai atenţi la ore
Sursa foto: Guma de mestecat
23 Apr 2009   •   16:23

Avertismentele legate de consumul gumei de mestecat ar putea deveni în curând doar zvonuri. Un studiu efectuat de către cercetătorii Institutului de Ştiinţă Wrigley arată că guma de mestecat îi ajută, de fapt, pe elevi să obţină rezultate mai bune la învăţătură.

La realizarea studiului, citat de cnn.com, au participat 108 elevi de clasa a VIII-a, din Houston, Texas. Aceştia au fost împărţiţi în două grupe şi supravegheaţi timp de 14 săptămâni.

Elevii din primul grup au fost rugaţi să mestece gumă în timp ce îşi făceau temele, precum şi în timpul unor teste la care au fost supuşi. Elevii din cel de-al doilea grup nu au avut voie să mestece gumă deloc.

Rezultatele au fost surprinzătoare. Elevii care au mestecat gumă au obţinut la teste un scor cu trei procente mai mare faţă de colegii din a doua grupă. În plus, aceştia au avut şi note mai mari la şcoală.

"Mestecarea gumei este o unealtă la îndemână pe care elevii o pot folosi în vederea obţinerii unor note mai mari", a declarat Craig Johnston, cercetătorul care a condus acest experiment.

În plus, Johnston susţine că profesorii au fost surprinşi să descopere că elevii care au mestecat gumă au avut nevoie de mai puţine pauze, au fost mai atenţi în timpul cursurilor şi au stat liniştiţi mai mult timp decât colegii lor care nu au mestecat gumă.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: guma de mestecat studiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close