Antena 3 CNN Externe Studiu la nivel european privind impactul cenuşii vulcanice asupra motoarelor avioanelor

Studiu la nivel european privind impactul cenuşii vulcanice asupra motoarelor avioanelor

Studiu la nivel european privind impactul cenuşii vulcanice asupra motoarelor avioanelor
Sursa foto: cenusa
18 Apr 2010   •   11:07

Experţii vor efectua un studiu la nivel european pentru a cunoaşte mai bine impactul cenuşii vulcanice asupra motoarelor avioanelor, a anunţat sâmbătă ministrul francez al Ecologiei, Jean-Louis Borloo, citat de AFP.

"Există o operaţiune de studiu la nivel european cu privire la îmbunătăţirea cunoaşterii raportului între răspândirea particulelor, densitatea lor şi capacitatea motoarelor avioanelor", a precizat Borloo, la finalul unei reuniuni cu privire la paralizarea transportului aerian în Europa, provocată de norul de cenuşă.

Majoritatea aeroporturilor din nordul Europei au fost închise ca măsură de precauţie, deoarece cenuşa vulcanică poate defecta motoarele avioanele şi poate reduce puternic vizibilitatea.

"Ne confruntăm cu ceva ce nu stăpânim destul de bine şi ne gândim, eu şi colegii mei europeni, (...) cum să facem să funcţioneze", cum să ne împărţim între principiul precauţiei şi capacitatea zbor, a explicat ministrul, subliniind că nu este vorba despre "o polemică".

O purtătoare de cuvânt a secretarului de stat pentru Transporturi, Dominique Bussereau, a precizat că acest studiu va cuprinde "teste de zbor" şi se va face "cu sprijinul Comisiei Europene".

"Dacă aceasta va evolua, atunci se va face în condiţii de securitate absolută", a asigurat Jean-Louis Borloo.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: studiu motoare avioane
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close