Antena 3 CNN Externe Studiu: Mirosul transpiraţiei trădează intenţiile bărbaţilor

Studiu: Mirosul transpiraţiei trădează intenţiile bărbaţilor

Studiu: Mirosul transpiraţiei trădează intenţiile bărbaţilor
Sursa foto: femeie
15 Ian 2009   •   14:34

O femeie îşi poate da seama foarte uşor dacă un bărbat este atras de ea sau nu. Semnele care indică această atracţie variază de la strălucirea din ochii lui, eleganţa comportamentului, zâmbetul şi până la .. mirosul transpiraţiei.
De foarte mult timp, oamenii de ştiinţă cunosc teoria conform căreia oamenii folosesc semnale chimice, numite feromoni, pentru a comunica interesul sexual potenţialilor parteneri. Cu toate acestea, cercetătorii nu ştiu sigur cum să identifice feromonii şi modul în care sunt ei percepuţi de oameni, anunţă Evenimentul Zilei.
Însă, cea mai plauzibilă metodă de eliminare a feromonilor rămâne transpiraţia. În acest sens, Denise Chen, psiholog la Universitatea Rice din Houston, a demarat un experiment care arată cum reacţionează femeile la transpiraţia masculină de zi cu zi, în comparaţie cu cea emanată atunci când bărbatul este excitat.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 20 de bărbaţi. Aceştia au fost rugaţi să nu mai folosească niciun fel de deodoranţi pentru câteva zile. Astfel, mirosul trasnpiraţiei emanat de bărbaţii excitaţi a fost captat cu ajutorul electrozilor de către echipa doctorului Chen. Apoi, a fost colectat şi mirosul transpiraţiei de zi cu zi.
În etapa a doua a studiului, 19 femei au mirosit transpiraţia bărbaţilor. Reacţiile care s-au produs în creierul lor au fost analizate cu ajutorul unui scaner cu rezonanţă magnetică. Astfel, transpiraţia provenită de la bărbaţii excitaţi activează partea dreaptă a creierui femeilor, adică cea care percepe emoţiile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close