Antena 3 CNN Externe Studiu: Musulmanii reprezintă 25% din populaţia Pământului

Studiu: Musulmanii reprezintă 25% din populaţia Pământului

Studiu: Musulmanii reprezintă 25% din populaţia Pământului
Sursa foto: musulmani
08 Oct 2009   •   13:10

Peste 1,57 miliarde de musulmani populează, în prezent, Pământul, 60 % trăind pe teritoriul Asiei, arată un studiu al cercetătorilor americani citat de BBC News. Raportul a fost întocmit pe parcursul a trei ani, pe baza informaţiilor provenite din 232 de state diferite ale lumii.

Cercetătorii au analizat peste 1.500 de documente, printre care şi o serie de studii demografice. Brian Grim, din cadrul echipei de cercetători care a realizat studiul, susţine că numărul de musulmani din lume este mai mare decât se aştepta.

Studiul arată că 20 % dintre musulmani trăiesc în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Potrivit raportului, în Etiopia trăiesc aprope la fel de mulţi musulmani ca în Afganistan.

Un alt aspect interesant dezvăluit de studiu este că mai mult de 300 de milioane de musulmani trăiesc în state în care religia islamică nu este majoritară.

Amaney Jamal, profesor al Universităţii Princeton, a declarat: ?Ideea potrivit căreia musulmanii sunt arabi, iar arabii musulmani, este practic spulberată de rezultatele acestui studiu?.

Europa găzduieşte aproximativ 38 de milioane de musulmani, ceea ce reprezintă aproximativ 5% din populaţia totală. Pe continentul american trăiesc aproximativ 4,6 milioane de musulmani, jumătate dintre aceştia locuind pe teritoriul SUA.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: musulmani studiu Pamant
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close