Antena 3 CNN Externe Studiu: Oraşele de coastă, pagubă de 28.000 de miliarde de dolari din cauza topirii gheţarilor

Studiu: Oraşele de coastă, pagubă de 28.000 de miliarde de dolari din cauza topirii gheţarilor

Studiu: Oraşele de coastă, pagubă de 28.000 de miliarde de dolari din cauza topirii gheţarilor
Sursa foto: New York
23 Noi 2009   •   15:25

Oraşele de coastă vor fi afectate de inundaţiile provocate de topirea gheţarilor, iar pagubele se vor ridica la 28.000 de miliarde de dolari, până în anul 2050. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de de Fondul Mondial pentru Natură (WWF) şi citat de AFP.

"În cazul în care temperatura va continua să înregistreze o creştere între 0,5 şi 2 grade până în 2050, nivelul mării ar putea creşte cu o jumătate de metru, ceea ce va provoca pagube financiare semnificative", a declarat Ulrike Sau, membru al WWF Elveţia.

Potrivit studiului, pagubele se vor ridica la 28.000 de miliarde de dolari (18.840 de miliarde de euro) şi vor afecta cele mai importante 136 de oraşe-port ale lumii.

Studiul mai arată că, la New York, creşterea nivelului mării ar putea fi agravată de o creştere a frecvenţei şi gravităţii furtunilor.

"Trebuie să facem tot ce ne stă în puţinţă ca să împiedicăm o creştere a temperaturii?, susţine unul dintre directorii WWF Elveţia, Walter Vetterli. Şi pentru a atinge acest obiectiv, statele industrializate trebuie să reducă emisiile de dioxid de carbon.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu temperatura
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close