Antena 3 CNN Externe Studiu: Promovarea profesională are efecte negative asupra sănătăţii mintale a angajaţilor

Studiu: Promovarea profesională are efecte negative asupra sănătăţii mintale a angajaţilor

Studiu: Promovarea profesională are efecte negative asupra sănătăţii mintale a angajaţilor
Sursa foto: angajati
13 Apr 2009   •   16:01

Ascensiunea profesională este principalul scop al multor angajaţi. Însă, persoanele care îşi doresc o promovare ar trebui să se gândească de două ori. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici, promovarea are efecte negative asupra sănătăţii mintale a angajaţilor.

Cercetătorii au descoperit că fiecare nouă promovare profesională aduce cu ea o creştere de 10% a nivelului de stres, anunţă Daily Mail. Mai mult, o promovare poate reduce cu până la 20% timpul alocat de o persoană pentru o vizită la medic.

Stresul promovărilor provine din sarcini de lucru mai dificile, din responsabilităţi suplimentare şi din reducerea timpului alocat pentru relaxare.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.000 de persoane promovate în intervalul 1991 ? 2005. Specialiştii de la universitatea din Warwick se aşteptau ca studiul lor să arate că starea de sănătate a persoanelor cu funcţii înalte este mai bună dect a celorlalte, da nu a fost aşa.

"O promovare la locul de muncă nu este atât de benefică pe cât cred mulţi dintre noi", susţine Chris Boyce, unul dintre iniţiatorii studiului. "Promovarea nu aduce niciun beneficiu stării de sănătate",susţin cercetătorii britanici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stare de sanatate
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close