Antena 3 CNN Externe Studiu: Râsul prelungeşte viaţa

Studiu: Râsul prelungeşte viaţa

Studiu: Râsul prelungeşte viaţa
Sursa foto: oameni zambitori
25 Mar 2010   •   18:36

Zâmbiţi, vă rugăm! Acesta pare să fie îndemnul cercetătorilor americani care au descoperit că persoanele care râd mai mult, trăiesc mai mult.

Oamenii de ştiinţă au analizat 230 de fotografii ale unor jucători din Liga de baseball americană, realizate în 1952. Sportivii au fost grupaţi în trei categorii, în funcţie de expresia din fotografie: "niciun zâmbet", "zâmbet parţial" şi "zâmbet larg".

Cercetătorii au analizat, apoi, vârsta la care au murit sportivii. Ei au constatat că cei din prima categorie ("niciun zâmbet") au decedat, în medie, la vârsta de 72,9 ani, cei din a doua categorie ("zâmbet parţial"), la 75 de ani şi cei din a treia categorie ("zâmbet larg"), la vârsta medie de 79,9 de ani.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea Wayne State nu este primul de acest fel. "Tot mai multe studii demonstrează că emoţiile de bază, precum fericirea sau tristeţea, generează o serie de reacţii care influenţează bunăstarea fizică sau mintală şi longevitatea", au declarat oamenii de ştiinţă americani citaţi de AFP.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu cercetatori fotografii Universitate
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close