Antena 3 CNN Externe Studiu: Ritalin şi Adderall nu te fac mai deştept

Studiu: Ritalin şi Adderall nu te fac mai deştept

Studiu: Ritalin şi Adderall nu te fac mai deştept
Sursa foto: Foto: thedietsolutionprogram.com
21 Dec 2010   •   22:00

Folosirea „medicamentelor pentru inteligenţă” precum Adderall şi Ritalin, utilizate la îmbunătăţirea performanţelor mentale, nu prea funcţionează. Ele au devenit un adevărat trend în ultima vreme printre tinerii americani, însă chiar şi adulţii le folosesc. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit însă, în urma unui studiu, că acestea nu au efectul scontat, relatează Daily Beast, citat de Newser.com.

Mai precis, un studiu recent a scos la iveală faptul că Adderall doar te face să crezi că eşti mai deştept, un fel de efect placebo. Cercetătorii au studiat un grup de persoane, cu vârste aproximative de 20 de ani, înainte şi după ce au luat o astfel de pastilă. Apoi i-au întrebat cât de mult le-a ajutat la performanţele mentale.

Cei care au luat Adderall s-au crezut mai buni decât cei cărora li s-a administrat un placebo. Însă nu au reuşit să aibă rezultate mai bune în urma testelor. „Ne întrebăm dacă ele ajută cu adevărat”, a spus cercetătorul care a condus studiul.

 

×
Subiecte în articol: medicament studiu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close