Antena 3 CNN Externe SUA. A fost inaugurat primul aeroport spaţial. Un zbor cosmic va costa 200.000 dolari

SUA. A fost inaugurat primul aeroport spaţial. Un zbor cosmic va costa 200.000 dolari

SUA. A fost inaugurat primul aeroport spaţial. Un zbor cosmic va costa 200.000 dolari
Sursa foto: Foto: cs.astronomy.com
23 Oct 2010   •   12:21

Turismul în spaţiu este la un pas de a deveni realitate. Asta deoarece primul aeroport spaţial a fost inaugurat în Statele Unite. Astfel, spaţiul nu va mai fi ultima frontieră pentru cei care vor plăti aproximativ 200.000 de dolari pentru un zbor cosmic.

Aeroportul spaţial este construit într-o regiune neprimitoare, ca amatorii de călătorii cosmice să se obişnuiască cu mediul dur din spaţiu. Mai exact, portul spaţial se află în deşertul din New Mexico.

Primii turişti, care vor călători în spaţiu, vor trebui să se înarmeze cu răbdare. Turiştii vor putea privi spre Pământ de pe fereastra navei spaţiale, timp de două ore jumătate, contra sumei de 200.000 de dolari, iar asta în aproximativ 18 luni.

Potrivit specialiştilor, nava poate transporta şase pasageri şi va fi ridicată în spaţiu de o altă navă extrem de puternică, botezată White Knight Two. Odată ce ajunge la o altitudine de peste 15 kilometri, nava se desprinde şi ajunge în spaţiu.

Cei mai încântaţi de zborurile în spaţiu sunt bărbaţii, spun oficialii companiei de transport. Printre aceştia se numără amatori de sporturi extreme, dar şi piloţi, scriitori, dar şi pensionari.


×
Subiecte în articol: SUA desert nava Pamant turisti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close