Antena 3 CNN Externe SUA a început să aplice sancţiuni Iranului

SUA a început să aplice sancţiuni Iranului

SUA a început să aplice sancţiuni Iranului
Sursa foto: iran sua
11 Feb 2010   •   08:38

Statele Unite au luat la ţintă Garda Revoluţionară iraniană, miercuri, după ce au tras prima salvă în ceea ce se speră a fi o nouă campanie internaţională de sancţiuni la adresa Teheranului pentru programul nuclear.

La o zi după ce preşedintele Barack Obama a cerut un ?regim important de sancţiuni" contra Iranului, Departamentul Trezoreriei a ordonat îngheţarea activelor unei persoane şi patru companii care au legătură cu Garda Revoluţionară.

Departamentul a numit un comandant al Gărzilor Revoluţionare şi patru filiale ale unui companii de construcţii deţinute sau controlate de forţe "proliferatori ai armelor de distrugere de în masă sau susţinători."
Secretarul american de stat Hillary Clinton declara luna trecută că Statele Unite au luat Gărzile Revoluţionare în vizor când au discutat sancţiuni contra Iranului cu partenerii săi: Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.
New York Times, citând surse oficiale din administraţie, scrie că administraţia lucrează la o rezoluţie a Consiliului de Securitate ce vizează Gărzile Revoluţionare, companiile pe care le deţine şi activele pe care le controlează.
Teheran a anunţat în această săptămână că a început îmbogăţirea uraniului la un procent de 20%, respingând astfel propunerea ONU de a realiza acest lucru în străinătate pentru a fi transformat în comustibil pentru reactorul nuclear.
Experţii susţin că după ce Iranul îmbogăţeşte uraniul la 20 procente, îl poate duce apoi la 93 procente necesare pentru a produce arme nucleare, deoarece tehnologia este aceeaşi.
"În pofida afirmaţiilor că puterea nucleară este doar pentru scop civil... de fapt, ei continuă să urmărească un curs ce duce la înarmare, iar aceasta este inacceptabil pentru comunitatea internaţională," declara Barack Obama .
?În următoarele săptămâni vom lucra la un regim important de sancţiuni ce le va demonstra cât de izolaţi sunt de comunitatea internaţională," arăta liderul american.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close