Antena 3 CNN Externe SUA anunţă discuţii bilaterale cu Coreea de Nord

SUA anunţă discuţii bilaterale cu Coreea de Nord

SUA anunţă discuţii bilaterale cu Coreea de Nord
Sursa foto: coreea de nord
11 Noi 2009   •   15:13

Oficiali americani se vor întâlni curând cu reprezentanţi ai Coreii de Nord pentru a facilita reluarea negocierilor ce vizează terminarea programului nuclear coreean, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, P.J. Crowley.
Delegaţia SUA va fi condusă de trimisul special pentru Coreea de Nord, Stephen Bosworth, care se va deplasa la Phenian.
În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a căutat un dialog direct cu SUA, în ceea ce americanii vedeau ca posibilă reluare a negocierilor depline cu SUA şi alte state pentru încheierea programului nuclear al Phenianului. Deşi misiunea lui Bosworth era aşteptată, acesta este primul anunţ formal.
Dialogul în format de şase cu Coreea este acum oprit, dar vizita lui Bosworth ar putea redeschide negocierile dintre statul comunist şi SUA, Coreea de Sud, Japonia, Rusia şi China.


"Preşedintele Obama şi secretarul de stat Clinton, după o analiză atentă şi consultări extinse cu aliaţii şi partenerii noştri, au transmis Coreii de Nord că suntem pregătiţi pentru ca ambasadorul Bosworth şi o mică echipă inter-agenţii să viziteze Phenian în viitorul apropriat,"declara .
Statele Unite sunt atente să descrie vizita lui Bosworth ca nefiind un substitut pentru negocierile depline, subliniind că ?discuţia ambasadorului în Phenian va avea loc în contextul formatului de dialog în şase. Din punctul nostru de vedere, scopul nu este facilitarea reluării negocierilor în şase".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord SUA
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close