Antena 3 CNN Externe SUA certifică implicarea grupărilor teroriste în Siria

SUA certifică implicarea grupărilor teroriste în Siria

SUA certifică implicarea grupărilor teroriste în Siria
11 Dec 2012   •   12:04

Secretarul de Stat american, Hillary Rodham Clinton, a revenit la Washington, după ce a fost nevoită să-şi întrerupă turneul în ţările arabe din cauza unui virus stomacal.
Oficiali ai Casei Albe au remis un comunicat oficial în care se precizează punctul de vedere cu care Clinton s-a întors în SUA.
Potrivit acestuia, administraţia Obama a declarat grupul rebel sirian Jabhat Al-Nusra, ca fiind o organizaţie teroristă, cu legături strânse cu temuta Al Qaeda.

Anunţul făcut luni seară este unul dintre mesajele care trebuie transmis pe canale diplomatice în ţările din nordul Africii şi cele din Orientul Mijlociu.

Locţiitorul lui Clinton, Secretarul de Stat adjunct, William Burns, îi va prelua misiunea acesteia din Maroc, Tunisia şi Emiratele Arabe Unite.

Se preconizează ca în prima vizită la Marrakech (Maroc), care va avea loc mâine, Burns va transmite recunoaşterea oficială a coaliţiei de opoziţie siriană, reprezentativă legitim a poporului sirian.

Administraţia americană a luat o poziţie ceva mai fermă faţă de rebelii din miliţia Jabhat al-Nusra, cei care au revendicat mai multe atacuri sinucigaşe îndreptate împotriva unor ţinte guvernamentale. Ultimele atrocităţi din Siria au ridicat îngrijorări privind amplificarea extremismului islamic, ascuns sub umbrela opoziţiei.

Prin etichetarea ca grup terorist, guvernul american va sista orice formă de sprijin acordat militanţilor Jabhat al-Nusra şi va pune sechestru pe toate bunurile şi conturile bancare deţinute de aceştia în SUA.

×
Subiecte în articol: washington Al Qaeda Siria
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close