Antena 3 CNN Externe SUA face presiuni pentru sancţionarea Iranului

SUA face presiuni pentru sancţionarea Iranului

SUA face presiuni pentru sancţionarea Iranului
Sursa foto: clinton
15 Feb 2010   •   00:28

Secretarul american de stat Hillary Clinton a demarat un turneu în Qatar şi Arabia Saudită pentru a creşte numărul de susţinător ai unei abordări mai dure în faţa programului nuclear iranian, din partea liderilor musulmani şi arabi.
Clinton va promova şi planul administraţiei Obama de a promova pacea arabo -israeliană şi "să întoarcă pagina" în legăturile cu ţările musulmane- aceasta din urmă în cadrul unui discurs la Forumul Mondial SUA-Islam în capitala Qatarului, Doha.
Preşedintele american Barack Obama s-a adresat Forumului, sâmbătă, în cadrului mesaj video, declarând că doreşte să adâncească parteneriatele cu lumea musulmană,
Clinton este de aşteptat să ceară saudiţilor, cu care se va întâlni luni şi marţi- să ofere chinezilor livrări crescute de petrol pentru a încerca să obţină sprijinul Beijingului pentru sancţiunile contra Iranului.
China importă mare parte din petrolul său din Iran. Beijingul pare a fi singurul opozant la sancţiuni dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU.

Statele Unite au declarat că nu văd alternative la mai multe sancţiuni contra Iranului, subliniind că a căutat o încheiere paşnică a conflictului nuclear, dar nu doreşte să se angajeze în diplomaţie, "când ei construiesc bomba."
Clinton a cerut Iranului să reconsidere deciziile politice periculoase.
"Iran nu lasă comunităţii internaţionale alte alegeri decât a impune costuri mai mari pentru paşii provocatori," declara Clinton la Forumul din Qatar.




Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close