Antena 3 CNN Externe SUA încearcă să găsească soluţii alternative în cazul programului nuclear iranian

SUA încearcă să găsească soluţii alternative în cazul programului nuclear iranian

SUA încearcă să găsească soluţii alternative în cazul programului nuclear iranian
22 Noi 2014   •   23:12

Washingtonul continuă să spere la încheierea, până luni, a unui acord cu Teheranul privind dosarul nuclear iranian, însă examinează, de asemenea, "o serie de opţiuni", a declarat sâmbătă seara un diplomat american, citat de AFP.
   
"Discuţiile rămân concentrate asupra unui acord, însă vorbim între noi şi cu partenerii noştri despre o serie de opţiuni privind cea mai bună cale de urmat", a declarat acest oficial, din cadrul Departamentului de Stat american, fără a oferi detalii despre opţiunile analizate.
   
Anterior, Casa Albă a subliniat că marile puteri şi Teheranul au în continuare "divergenţe serioase" în negocierile privind programul nuclear iranian.
   
"Facem tot posibilul. Secretarul de Stat (John) Kerry se află la Viena, unde s-a întâlnit cu omologii săi internaţionali, inclusiv cu cel iranian, pentru a încerca depăşirea divergenţelor care persistă", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Eric Schultz, în cursul unui conferinţe de presă la bordul avionului prezidenţial Air Force One.
   
"Preşedintele (american Barack Obama) a spus foarte clar că nu vom semna un acord prost", a reamintit purtătorul de cuvânt al Casei Albe.
   
La rândul său, negociatorul rus Serghei Riabkov a apreciat că negocierile pe tema programului nuclear iranian, care au loc la Viena, se desfăşoară într-un "climat tensionat", un acord definitiv fiind "greu de obţinut".
   
Marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.
   

×
Subiecte în articol: programul nuclear iranian SUA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close