Antena 3 Externe SUA nu acceptă o Coree de Nord nucleară

SUA nu acceptă o Coree de Nord nucleară

12 Iun 2009   •   11:02
SUA nu acceptă o Coree de Nord nucleară
coreea de nord

Statele Unite nu vor accepta o Coree de Nord nucleară şi este hotărâtă să apere Japonia şi Coreea de Sud, a declarat nominalizatul pentru funcţia de ambasador pentru Asia.

Kurt Campbell a declarat în cadrul unei audieri din Senatul american că Phenianul a prezentat lumii o ?provocare directă şi nesăbuită? cu recentul său test nuclear.

?Dacă sunt confirmat, voi colabora bilateral şi trilateral cu Tokyo şi Seul pentru a sublinia că nici Statele Unite şi nici aliaţii să nu vor accepta o Coree de Nord nucleară", declara Campbell .

?Şi nu va exista nici o greşeală: SUA este fermă în angajamentul de a respecta angajamentele privind apărarea aliaţilor săi".

Campbell a mai adăugat că Statele Unite lasă uşa deschisă totuşi pentru dialog.

În luna aprilie, Coreea de Nord s-a retras din negocierile în format de şase ce vizau renunţarea la programul său nuclear în schimbul unui ajutor comercial şi garanţii de securitate.
Unii analişti sud-coreeni cred că principalul scop al statului comunist este recunoaşterea ca stat nuclear înainte de o posibilă criză în ce priveşte succesiunea la putere, pe măsură ce starea de sănătate a lui Kim Jong-Il se înrăutăţeşte.
Campbell îl va înlocui pe Christopher Hill, arhitectul discuţiilor în format de şase, care a fost numit ambasador în Irak.

Campbell a lucrat la Pentagon sub administraţia lui Bill Clinton.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close