Antena 3 CNN Externe SUA pedepseşte două companii implicate în programul nuclear nord-coreean

SUA pedepseşte două companii implicate în programul nuclear nord-coreean

SUA pedepseşte două companii implicate în programul nuclear nord-coreean
Sursa foto: coreea de nord
01 Iul 2009   •   04:51

Statele Unite au anunţat că au descoperit companiile implicate în programul nuclear nord-coreean şi în achiziţia de echipament ce ar putea fi folosit în acest scop.
Departamentele de Stat şi al Trezoreriei au numit compania iraniană Hong Kong Electronics şi compania nord-coreeană Namchongang Trading Corporation şi au specificat că s-a emis un ordin prin care vor îngheţa toate activele lor din American şi vor interzice firmelor americane să facă afaceri cu acestea.
Iniţiativa este menită a izola societăţile de sistemele financiare şi comerciale americane şi prin extensie, de băncile şi coroporaţiile altor state care ar putea să nu facă afaceri cu acestea de teamă să nu intre sub incidenţa legilor americane,
Paşii sunt văzuţi ca efort de a înăspri relaţia cu Coreea de Nord, care a realizat un al doilea test nuclear în acest an.
Oficialii americani au indicat că Hong Kong Electronics, care are sediul în Insula Kish, Iran, deoarece a transferat milioane de dolari către Coreea de Nord.

"Coreea de Nord foloseşte companii de faţadă precum Hong Kong Electronics şi alte practici înşelătoare pentru a ascunde adevărata natură a afacerilor sale financiare, ceea ce face aproape imposibil pentru bănci şi guverne să distingă legalul de ilegal în aceste tranzacţii?, declara subsecretarul american Stuart Levey.

Departamentul de Stat a descris Namchongang ca o firmă din Phenian ce are legături cu domeniul nuclear şi a arătat că a fost implicată în achiziţia de ţevi de aliminiu şi alte echipamente ?specifice pentru îmbogăţirea uraniului încă din anii 90."

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close