Antena 3 CNN Externe SUA pun la dispoziţia Franţei avioane de alimentare cu carburant în zbor, pentru operaţiunea din Mali

SUA pun la dispoziţia Franţei avioane de alimentare cu carburant în zbor, pentru operaţiunea din Mali

SUA pun la dispoziţia Franţei avioane de alimentare cu carburant în zbor, pentru operaţiunea din Mali
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Ian 2013   •   17:13

Statele Unite vor pune la dispoziţia operaţiunilor din Mali avioane de alimentare cu carburant în zbor, anunţă armata americană, într-un comunicat citat de AFP.
   
Franţa a cerut în urmă cu două săptămâni Statelor Unite să pună la dispoziţie avioane pentru misiunea din Mali.
   
"Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a aprobat această cerere", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.
   
Vineri, preşedintele SUA, Barack Obama, a exprimat susţinerea pentru decizia omologului său francez François Hollande de "a conduce eforturile internaţionale pentru alungarea teroriştilor din Mali".
   
În afară de trimiterea unor avioane de transport de tip C-17, Statele Unite vor oferi Franţei imagini filmate prin satelit, precum şi drone de recunoaştere.
   
Conflictul din Mali s-a accentuat la începutul anului 2012, când organizaţia separatistă tuaregă Mişcarea Naţională pentru Eliberarea regiunii Azawad a lansat atacuri pentru proclamarea independenţei. Regiunea Azawad se află în jumătatea de nord a statului Mali. Însă rebeliunea triburilor tuarege a fost deturnată imediat de o alianţă a miliţiilor islamiste afiliate reţelei teroriste Al-Qaida.

×
Subiecte în articol: SUA Franta avioane operatiune mali Pentagon
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close