Antena 3 CNN Externe Ce precizări fac SUA în contextul acuzațiilor Rusiei la adresa Turciei privind aprovizionarea cu petrol ISIS

Ce precizări fac SUA în contextul acuzațiilor Rusiei la adresa Turciei privind aprovizionarea cu petrol ISIS

Ce precizări fac SUA în contextul acuzațiilor Rusiei la adresa Turciei privind aprovizionarea cu petrol ISIS
02 Dec 2015   •   20:32

SUA resping acuzațiile Rusiei conform cărora președintele turc Recep Tayyip Erdogan, familia sa și alți lideri turci ar fi implicați direct în comerț ilegal de petrol cu gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează DPA, preluată de Agerpres.

 "Respingem hotărât ideea că turcii ar lucra în vreun fel" cu Statul Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei americane, colonelul Steven Warren. "Este ridicol", a adăugat el.

Colonelul Steven Warren a precizat că traficul de petrol înspre Turcia se desfășoară de mai mulți ani și că sunt depuse eforturi pentru a fi combătut.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și familia sa sunt direct 'implicați' în traficul de petrol al organizației Statul Islamic, a denunțat miercuri ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov, Rusia lansând astfel noi acuzații la adresa Turciei pe fondul tensiunilor în creștere dintre cele două țări după ce aviația turcă a doborât la 24 noiembrie un avion militar rus la frontiera cu Siria.

"Principalul beneficiar al acestui petrol furat de la proprietarii legali — Siria și Irak — este Turcia. Potrivit informațiilor obținute, în această afacere ilegală este implicată conducerea politică de vârf a țării, între care președintele Erdogan și familia sa", a acuzat ministrul rus, citat de TASS.

În replică, Erdogan a atras miercuri atenția Rusiei că nu are dreptul să 'calomnieze' Turcia. "Nimeni nu are dreptul să profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu și-a pierdut valorile morale ca să cumpere petrol de la o organizație teroristă", a declarat Erdogan, aflat la Doha, în Qatar, potrivit AFP. ''Dacă aceste acuzații continuă, vom lua măsuri", a avertizat el.                

×
Subiecte în articol: Rusia turcia Siria
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close