Antena 3 CNN Externe SUA se aşteaptă la deficite de un trilion de dolari timp de câţiva ani

SUA se aşteaptă la deficite de un trilion de dolari timp de câţiva ani

SUA se aşteaptă la deficite de un trilion de dolari timp de câţiva ani
07 Ian 2009   •   09:34

Preşedintele ales al SUA, Barack Obama, a declarat că SUA se poate aşteăta la deficite de un trilion de dolari pentru câţiva ani de acum înainte, dar a subliniat că statul trebuie să continue să schletuiască pentru a pune economia din nou pe picioare. Obama a precizat că nu vrea să intre în detalii, deoarece propunerea de buget încă este în lucru şi trebuie supusă şi dezbaterii publice. Dar el se aşteaptă la un deficit de un trilion de dolari îmnainte ca bugetul pe anul fiscal următor să fie propus, transmite Fox News.
De altfel politicienii americani vor ca şi consumatorii americani să reia cheltuielile, urmând exemplul guvernului. Este de aşteptat ca miercuri comisia de buget a Congresului să publice proiecţiile pe anul fiscal 2009 şi deficit iar experţii se aşteptau deja la o depăşire a recordului de 455 miliarde de dolari stabilit în 2008, de această dată preconizând un deficit de peste 1000 de miliarde.
Deşi această cifră include o parte din cei 700 de miliarde de dolari pentru salvarea sectorului financiar şi a industriei auto, nu include măsurile de stimulare economică pe care se speră că le va aproba Congresul, ce se ridică la 775 miliarde de dolari în următorii doi ani.
În favoarea acestui ultim plam Obama făcut lobby pe lîngă Congresul american. Preşedintele ales a promis că va stabili noi standarde de transparenţă şi gestionare pentru a se asigură că sumele în cauză nu sunt cheltuite inutil.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close