Antena 3 CNN Externe SUA se pregătesc de un război la Marea Neagră

SUA se pregătesc de un război la Marea Neagră

SUA se pregătesc de un război la Marea Neagră
03 Dec 2008   •   02:28

Preşedintele american George Bush a ordonat ca navele comerciale din Marea Neagră să fie asigurate contra riscurilor militare până în martie 2009. Casa Albă a recunoscut că memorandumul din 25 noiembrie, ce a fost publicat pe site-ul administraţiei, este legat de Georgia, unde SUA trimit echipament militar şi armament sau ajutoare umanitare.
Experţii rusi cred că SUA se pregătesc de alt război în Caucaz, ce ar da NATO pretextul pentru a accepta Ucraina şi Georgia.
În documentul Casei Albe se arată că societăţile de asigurare care operează acum pe teritoriul SUA nu pot oferi o poliţă în termeni acceptabili pentru navele americane. De aceea, preşedintele american a cerut ca Fondul pentru Riscuri de Război să ofere aisgurarea sau reasigurarea navelor, inclusiv cele cargo sau echipaj, împotriva pierderii sau avariilor produse de război.
În altă ordine de idei , secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, şi preşedinţii Ucrainei şi Georgiei vor ţine miercuri o conferinţă de presă comună.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close