Antena 3 Externe SUA şi aliaţii săi, în ALERTĂ. Japonia se pregăteşte pentru un eventual ATAC din partea Coreei de Nord

SUA şi aliaţii săi, în ALERTĂ. Japonia se pregăteşte pentru un eventual ATAC din partea Coreei de Nord

23 Mar 2012   •   08:53
SUA şi aliaţii săi, în ALERTĂ. Japonia se pregăteşte pentru un eventual ATAC din partea Coreei de Nord
Sursa foto: Foto: nowtheendbegins.com

Ministrul Apărării din Japonia, Naoki Tanaka, a ordonat pregătirea scuturilor antirachetă, după ce Coreea de Nord a anunţat lansarea unor rachete cu rază lungă de acţiune. Lansarea acestora ar urma să aibă loc luna viitoare, anunţă BBC News.

Sistemul antirachetă al japonezilor va fi instalat lângă insula Okinawa, de unde va contracara orice rachetă ce se va apropia de teritoriul japonez.

Autorităţile din Coreea de Nord susţin că racheta ce urmează să fie lansată va ajuta la instalarea unui satelit pe orbită, însă Statele Unite şi aliaţii săi cred că această lansare reprezintă de fapt un test sub acoperire cu rachete, care ar urma să încalce o interdicţie a ONU.

Le-am ordonat oficialilor japonezi să mobilizeze navele de război PAC-3 şi Aegis”, a declarat Naoki Tanaka.


Foto: Locul din care urmează să fie lansată racheta nord-coreeană

Alături de japonezi, chinezii, sud-coreenii şi americanii şi-au eprimat şi ei îngrijorarea faţă de planurile nord-coreenilor. Secretarul de stat american Hillary Clinton a catalogat planul nord-coreenilor drept „extrem de provocator”.

Luna trecută, Coreea de Nord a acceptat să-şi întrerupă programul de îmbogatire cu uraniu, împreună cu testele rachetelor cu rază lungă de acţiune şi testele nucleare, în schimbul unui ajutor de 240.000 de tone de mâncare din partea SUA. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close