x close

SUA şi Coreea de Sud se pregătesc de război? Americanii trimit avioane de vânătoare pe teritoriul sud-coreean

de D.D.    |    01 Apr 2013   •   09:46
SUA şi Coreea de Sud se pregătesc de război? Americanii trimit avioane de vânătoare pe teritoriul sud-coreean 407 Galerie foto (2) Foto: www.worldaffairsboard.com

Statele Unite continuă se se mobilizeze împotriva Coreei de Nord. Americanii au anunţat că au trimis avioane de vânătoare invizibile pe radar F-22 la manevrele americano-sud-coreene organizate pe fondul tensiunilor intense cu regimul nord-coreean, informează AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al forţelor americane, avioanele Raptor F-22 vor participa la exerciţiile anuale "Foal Eagle" care vor dura până la 30 aprilie. Aeronavele vor fi staţionate la baza americană din insula japoneză Okinawa.

În urmă cu o săptămână, Statele Unite au anunţat că bombardierele sale B-52 şi B-2 au efectuat zboruri de antrenament pe teritoriul sud-coreean, generând furia Coreei de Nord.

În urma acestui anunţ, Phenianul a ameninţat că va ataca insulele americane Guam şi Hawaii, din Pacific.

Ulterior, Coreea de Nord a declarat sâmbătă că este "în stare de război" cu Seulul.

În acest context, rămân posibile mai multe scenarii. Experţii nu exclud nici o calmare subită a tensiunilor, dar nici un război deschis pe care Coreea de Nord l-ar pierde în mod inevitabil.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati