Antena 3 CNN Externe SUA şi Germania îşi pierd răbdarea cu Iranul

SUA şi Germania îşi pierd răbdarea cu Iranul

SUA şi Germania îşi pierd răbdarea cu Iranul
Sursa foto: iran
04 Dec 2009   •   17:16

Statele Unite au semnalat, joi, că răbdarea lor cu Iran devine din ce în ce mai subţire, amintind că Teheran se apropie cu repeziciune de termenul limită stabilit pentru decembrie pentru a accepta pactul ONU cu puterile occidentale privind programul său nuclear.

Punând încă un punct în presiunea internaţională pe Iran pentru programul său nuclear, cancelarul german Angela Merkel declara că "răbdarea noastră este testată serios" şi că trebuie luate în considerate sancţiuni noi dacă Iran continuă să respingă propunerile ONU.
Avertismentele de la Washington şi Berlin vin în săptămâna în care Teheran a anunţat un plan de a construi 10 noi unităţi de îmbogăţire a uraniului, fiind cea mai mare extindere a programului atomic, iar preşedintele Mahmoud Ahmadinejad sublinia că nu va mai discuta cu Occidentul.
De asemenea, parlamentul iranian a anunţat că va revizui relaţiile cu ţările care au votat contra activităţilor nucleare iraniene la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, arăta că "timpul se termină".
Dacă termenul limită este depăşit, Consiliul de Securitate al ONU este aşteptat să analizeze noi sancţiuni contra Iranului.
Pe de altă parte, deşi Rusia, care are drept de veto la ONU, părea mai dispusă să susţină noi sancţiuni ca ultimă soluţie, premierul Vladimir Putin nu a fost atât de direct.
Deşi a refuzat să răspundă la o întrebare despre sancţiuni, Putin arăta că Rusia "nu are informaţii că Iran lucrează la crearea unei arme nucleare."
Antena3.ro

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close