SUA susține crearea unui centru african de control al maladiilor

de A.M    |    14 Apr 2015   •   20:01
SUA susține crearea unui centru african de control al maladiilor

SUA și-a exprimat luni sprijinul pentru proiectul Uniunii Africane (UA) de a crea un Centru de prevenție și control al maladiilor, ca o consecință a izbucnirii recente a epidemiei de Ebola de pe acest continent, informează AGERPRES.

În cursul unei întâlniri cu Nkosazana Dlamini Zuma, președintele Comisiei Uniunii Africane, secretarul de stat John Kerry a semnat un acord vizând susținerea proiectului "foarte ambițios" care va fi pus în practică la Addis Abeba, în Etiopia.

Centrul american de control și de prevenție a maladiilor (CDC) a fost înființat acum 70 de ani pentru a face față unei epidemii de malarie, a menționat Kerry în timpul întâlnirii de la Washington.

Un centru african similar este absolut necesar, nu numai pentru a face față Ebola, dar și pentru amenințări de toate tipurile asupra sănătății și pentru a permite țărilor din regiune să-și comunice între ele informații și să fie capabile să prevină, să detecteze și să trateze epidemiile, a spus John Kerry, citat de AFP.Parteneri
x close