Antena 3 CNN Externe Sub BLESTEMUL Dunării. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea viiturii, care va LOVI în scurt timp şi România

Sub BLESTEMUL Dunării. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea viiturii, care va LOVI în scurt timp şi România

Sub BLESTEMUL Dunării. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea viiturii, care va LOVI în scurt timp şi România
de O.P.    |    11 Iun 2013   •   06:28

Viitura de pe Dunăre se îndreaptă spre sudul Ungariei, după ce a atins nivelul maxim la Budapesta. Localităţi întregi sunt inundate, iar apele nu se vor retrage mai devreme de o săptămână, spun specialiştii.

Mii de militari, pompieri, voluntari şi chiar deţinuţi au fost mobilizaţi pentru a interveni în caz de nevoie. Până acum, cel puţin 19 oameni şi-au pierdut viaţa iar pagubele s-ar putea ridica la câteva zeci de miliarde de euro.

La doar o zi după ce Dunărea a ajuns la o cotă istorică de 891 de centimetri în Budapesta, aproape întreg teritoriul Ungariei se afla sub incidenţa codului portocaliu de furtună. Viitura care se îndreaptă către sudul ţării va atinge zona unde se află singura centrală atomo-electrică din Ungaria, au avertizat meteorologii.



Ca măsură de precauţie, autorităţile au solicitat miilor de civili care lucrau în zona digurilor de protecţie împotriva inundaţiilor să îşi întrerupă activitatea şi să părăsească aceste zone.

Peste o mie de oameni au fost evacuaţi din capitala Ungariei. Între timp, nivelul Dunării a scăzut la Budapesta, însă vor trece şapte zile până apele vor reveni la cotele normale pentru această perioadă.

Inundaţiile au făcut ravagii şi în Germania, unde 23 de mii de oameni au fost evacuaţi dintr-un oraş din estul ţării, după ce un dig a cedat.

Cel puţin 19 oameni şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Europa Centrală, iar pagubele materiale se ridică la câteva zeci de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: inundatii dunare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close