x close

Foamete şi malnutriţie cronică în Siria. Zeci de oameni sunt în pragul morţii

de S.T.    |    18 Ian 2016   •   15:21
Foamete şi malnutriţie cronică în Siria. Zeci de oameni sunt în pragul morţii 534 Foto: Agerpres/EPA

Cinci persoane au murit de subnutriție în ultima săptămână în orașul sirian asediat Madaya, unde un litru de lapte pentru bebeluși a ajuns să coste peste 300 de dolari, scrie Reuters.

Potrivit lucrătorilor umanitari locali, 32 de persoane au murit de subnutriție în ultima lună, iar săptămâna trecută două convoaie cu ajutoare au fost livrate celor 42.000 de persoane din acest oraș aflat sub blocadă de mai multe luni.

Alte zeci de persoane au nevoie urgentă de îngrijiri medicale de specialitate în afara orașului Madaya pentru a putea supraviețui, însă lucrătorii umanitari ai ONU și ai Semilunii Roșii Arabe Siriene nu au reușit să evacueze decât 10 dintre ele, se arată în raport.

"De la 11 ianuarie, în pofida asistenței oferite, cinci persoane ar fi murit de subnutriție la Madaya", se menționează în raportul umanitar al Națiunilor Unite, publicat duminică.

Potrivit ONU, circa 450.000 de persoane sunt blocate în 15 asedii pe teritoriul Siriei, printre care și în zone controlate de guvern, de jihadiștii Statului Islamic și de alte grupări insurgente.

Citeşte mai multe despre:

Siria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati