Antena 3 CNN Externe "Succesiunea dinastică s-a realizat mai repede decât se crezuse". Kim Jong-un a înlocuit aproape jumătate dintre oficialii de rang înalt

"Succesiunea dinastică s-a realizat mai repede decât se crezuse". Kim Jong-un a înlocuit aproape jumătate dintre oficialii de rang înalt

"Succesiunea dinastică s-a realizat mai repede decât se crezuse". Kim Jong-un a înlocuit aproape jumătate dintre oficialii de rang înalt
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Oct 2013   •   18:01
Aproape jumătate dintre oficialii de rang înalt ai ţării au fost înlocuinţi de Kim Jong-un. Liderul nord-coreean doreşte să-şi consolideze în acest fel controlul asupra aparatului de stat, relatează AFP.

Remanierea a afectat 97 dintre cei 287 de oficiali de rang înalt din armată, din cadrul partidului comunist şi Guvernului.

Liderul de la Phenian a folosit frecvent procedura "concedierii şi mutării" pentru a încerca să controleze militarii.

"Aceasta arată că Kim a reuşit să realizeze succesiunea dinastică mai rapid decât se prevăzuse", a declarat pentru AFP Yang Moo-Jin, profesor de studii nord-coreene la universitatea din Seul.

Potrivit lui, Kim a înlocuit foştii oficiali numiţi în timpul tatălui său cu persoane mai tinere, loiale în opinia sa.

Potrivit unui raport al Serviciului de informaţii sud-coreean, Kim a consolidat o campanie ce viza crearea unui cult al personalităţii în jurul lui.

În timp ce Coreea de Nord este afectată de penurii alimentare grave şi cronice, Kim a cheltuit aproximativ 300 de milioane de dolari pentru a construi instalaţii sportive, între care o staţiune de schi denumită Masik.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close