Antena 3 CNN Externe Sudul Turciei este în flăcări. Incendiile nemiloase au ajuns la 75 de kilometri de stațiunea Antalya

Sudul Turciei este în flăcări. Incendiile nemiloase au ajuns la 75 de kilometri de stațiunea Antalya

Un incendiu forestier masiv în sudul Turciei s-a răspândit în orașul Manavgat, potrivit Reuters.

Sudul Turciei este în flăcări. Incendiile nemiloase  au ajuns la 75 de kilometri de stațiunea Antalya
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    28 Iul 2021   •   21:27

Mai multe filmări ale televiziunilor arătau locuitori care alergau panicați spre mașinile lor, pe măsură ce străzile erau cuprinse de fum.

Pâlcuri de fum negru se ridică din pădurea din jurul Manavgat, la 75 km distanță de stațiunea Antalya, iar primarul Sukru Sozen a spus că flăcările s-au răspândit până în centrul orașului, unde multe clădiri erau evacuate.

"Incendiul s-a răspândit în centrul orașului. Crește și mai mult odată cu vântul. Ne este imposibil să determinăm mărimea pagubelor, există și daune în sate. Nu am mai văzut niciodată așa ceva", a declarat Sozen pentru radiodifuzor Haberturk.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul din Antalya, Muhittin Bocek, a declarat că focul a început în patru puncte diferite. 

Patru cartiere au fost evacuate, dar încă nu au fost raportate primele victime.

Ministrul agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că autoritățile luptă împotriva flăcărilor cu un avion de stingere a incendiilor, 19 elicoptere, 108 vehicule și cu un personal care cuprinde aproximativ 400 de oameni.

Agenția turcească AFAD pentru dezastre a declarat că echipele de urgență din provinciile din apropiere au fost, de asemenea, chemate în acțiune, în timp ce autoritățile au evacuat așezările din apropierea pădurii.

Antalya, o destinație populară atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei locali, este cunoscută pentru căldura arzătoare a verii. 

Bocek a spus că căldura extremă și vânturile puternice răspândeau focul în timp ce străbătea pădurea de conifere.

Incendiul se produce în timp ce Turcia se luptă cu o serie de dezastre provocate de condițiile meteorologice extreme în ultimele săptămâni.

La începutul acestei luni, inundațiile fulgerătoare din provinciile Rize și Artvin din Marea Neagră au deteriorat casele și bunurile locuitorilor. 

Potrivit AFAD, inundațiile au ucis șase persoane în Rize.

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close