Antena 3 CNN Externe Sunt oamenii nimănui. Sirienii care au fugit din ţara lor sunt acum la mila sorţii

Sunt oamenii nimănui. Sirienii care au fugit din ţara lor sunt acum la mila sorţii

Sunt oamenii nimănui. Sirienii care au fugit din ţara lor sunt acum la mila sorţii
Sursa foto: Foto: captură Antena 1
de S.T.    |    23 Dec 2012   •   21:50

Zece mii de suflete au înfruntat moartea pentru a evada din iadul războiului. Este povestea sirienilor care au fugit de bombardamente şi s-au adăpostit într-o tabără de refugiaţi de la graniţa cu Turcia.

Aceştia şi-au părăsit casele fără să întoarcă privirea, au pierdut absolut tot, dar au câştigat linişte.Regimul lui Bashar Al-Assad îi bombardează, iar Turcia îi alungă. Sirienii sunt oamenii nimănui.

Între ei şi libertate stă doar un gard de sârmă ghimpată. Prinşi între două lumi, cei 10.000 de sirieni care fug de regimul lui Assad se descurcă aşa cum pot.

Fără medicamente şi fără mâncare, privesc fiecare zi ca pe o bătălie câştigată.Şi asta nu e tot. Trupele regimului Bashar Al-Assad au bombardat recent zona în care se află corturile refugiaţilor.

Oamenii nu ştiu când se va termina drama în care trăiesc. Cine vrea să îi ajute pe refugiaţii din tabăra de lângă Reyhanli pot face donaţii în bani în conturile afişate mai jos care au fost deschise de Crucea Roşie Română.Cei care pot dona alimente şi haine o pot face către Comunitatea Siria Liberă din România.


×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Schimbarea care îi vizează pe toţi şoferii români, din iunie 2023
x close