Antena 3 Externe "Suntem mulţi, suntem puternici! STOP Mafiei!" Zeci de mii de bulgari continuă protestele faţă de sărăcie şi corupţie

"Suntem mulţi, suntem puternici! STOP Mafiei!" Zeci de mii de bulgari continuă protestele faţă de sărăcie şi corupţie

24 Feb 2013   •   17:33
"Suntem mulţi, suntem puternici! STOP Mafiei!" Zeci de mii de bulgari continuă protestele faţă de sărăcie şi corupţie
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
Protestele din Bulgaria continuă. Zeci de mii de bulgari au manifestat duminică, în întreaga ţară, în semn de protest faţă de sărăcie şi corupţie. Bulgarii au cerut introducerea unui control din partea societăţii civile asupra instituţiilor statului, informează AFP.

Peste zece mii de oameni au defilat la Sofia, agitând steagul naţional şi scandând sloganuri ca "Mafia", "Partidele, afară" sau "Suntem mulţi, suntem puternici". Poliţia nu a furnizat date cu privire la nivelul participării.

Protestatarii purtau banderole care proclamau "Unitate împotriva jafului" sau "Stop mafiei".

Preşedintele Rosen Plevneliev, care s-a prezentat în faţa manifestanţilor, a fost primit cu fluierături, în timp ce le mulţumea pentru "poziţia lor civilă activă". Plevneliev a invitat reprezentanţi ai manifestanţilor, alături de cei ai sindicatelor şi patronatelor, să "discute probleme importante în faţa ţării", începând de săptămâna viitoare, la preşedinţie.Guvernul bulgar a demisionat miercuri sub presiunea străzii, iar Plevneliev urmează să formeze un Cabinet de tehnocraţi însărcinat cu organizarea alegerilor anticipate, în primăvară.

Manifestaţii au avut loc duminică în aproximativ 30 de oraşe din ţară.

Protestele au început în urmă cu 15 zile, fiind determinate de o creştere importantă a valorii facturilor la energie electrică.

Aceasta este cea mai importantă mişcare de protest organizată în Bulgaria, fără participarea partidelor politice. Manifestanţii s-au organizat pe reţele de socializare.

Bulgaria este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană (UE).
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close