Antena 3 Externe Sute de milioane de oameni își vor pierde joburile din cauza roboților

Sute de milioane de oameni își vor pierde joburile din cauza roboților

30 Noi 2017   •   16:27
Sute de milioane de oameni își vor pierde joburile din cauza roboților
Sursa foto: foto: Pixabay

Tehnologia a evoluat extrem de mult în ultimul timp, dar acest lucru nu ne aduce întotdeauna doar beneficii, ba chiar vom avea de suferit.  

Potrivit unui studiu realizat de o mare companie de consultanță din Statele Unite, circa 800 de milioane de persoane vor rămâne fără locuri de muncă până în anul 2030 fiindcă vor fi înlocuite de roboți, potrivit BBC

Cercetătorii au mai arătat faptul că cei mai afectați vor fi operatorii de mașini și cei care își desfășoara activitatea în industria alimentară. Printre domeniile în care oamenii își vor găsi cu greu un job se numără și grădinăritul, montarea de instalații sanitare sau îngrijirea de persoane. 

Țările mai sărace, care nu au suficient de mulți bani ca să investească în automatizare, nu vor fi afectate atât de mult. 

Profesiile care presupun interacțiunea umană, așa cum sunt doctorii, avocații sau profesorii sunt cele mai ferite de acest risc. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close