Antena 3 CNN Externe Swoboda: Câţiva colegi români din PE distrug imaginea României. Lăsaţi Comisia să lucreze

Swoboda: Câţiva colegi români din PE distrug imaginea României. Lăsaţi Comisia să lucreze

Swoboda: Câţiva colegi români din PE distrug imaginea României. Lăsaţi Comisia să lucreze
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Iul 2012   •   20:54

Oficialii Comisiei Europene (CE) nu dispun de toate datele privind situaţia politică din România, de aceea ei trebuie lăsaţi să realizeze o analiză completă, fără speculaţii a declarat, miercuri, liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, informează Mediafax.

Swoboda s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Victor Ponta pentru o discuţie privind situaţia politică din România.
   
El a arătat că, în discuţia cu premierul Victor Ponta, şi-a exprimat sprijinul pentru "toate măsurile adoptate pe o bază democratică", în special de către Parlamentul de la Bucureşti, şi a precizat că regretă că preşedintele Grupului PPE, Joseph Daul, nu a dorit să se întâlnească cu şeful Guvernului de la Bucureşti, afirmând că un astfel de refuz este foarte rar.
   
"Câţiva colegi români din Parlamentul European încearcă să afecteze imaginea României, ceea ce este inacceptabil, pratic distrug imaginea României. Lăsaţi Comisia să lucreze, noi vom accepta deciziile Comisiei", a spus Swoboda.
   
Premierul Ponta a afirmat la rândul său că, în România, legea este respectată, într-un moment caracterizat de o luptă politică între preşedintele Traian Băsescu şi partidele care formează USL, care beneficiază de "un suport popular mare".
   
El a amintit că Parlamentul este cel care l-a suspendat pe şeful statului, că decizia a fost avizată de către Curtea Constituţională şi că decizia finală va aparţine votanţilor, la referendumul de la sfârşitul lunii iulie.
   
"Principiul statului de drept a fost respectat, nimeni nu va încerca să afecteze independenţa justiţiei", a spus Ponta.
   
Premierul a apreciat totodată că raportul de ţară al Comisiei Europene va reflecta progresele înregistrate de România în domeniul justiţiei şi a arătat că sistemul juridic este independent, dar trebuie să aibă şi un mai mare grad de eficacitate.
   
Hannes Swoboda a cerut, marţi, Comisiei Europene, într-o scrisoare adresată preşedintelui Jose Barroso, să facă rapid o analiză a evenimentelor din România, care să ajute la elaborarea unor soluţii pentru "instrumentele de control şi echilibru".
   
El precizează că grupul pe care îl reprezintă nu va tolera nicio încălcare a legilor sau valorilor europene de către statele membre sau de către Guvernele în funcţiune.
   

×
Subiecte în articol: Hannes Swoboda
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close