Antena 3 CNN Externe Swoboda: Este crucial ca românii să participe la referendumul de duminică

Swoboda: Este crucial ca românii să participe la referendumul de duminică

Swoboda: Este crucial ca românii să participe la referendumul de duminică
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Iul 2012   •   21:31

Liderul grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European, Hannes Swoboda, consideră că este crucială prezenţa cetăţenilor români la vot la referendumul din 29 iulie deoarece o democraţie se bazează pe participarea la vot.
   
"România este în faţa unei decizii importante. Cetăţenii ţării trebuie să decidă dacă trebuie organizate noi alegeri prezidenţiale sau preşedintele suspendat Traian Băsescu să revină la postul său. O decizie clară şi majoritară din partea votanţilor români va ajuta la încetarea actualelor certuri şi dispute politice. Democraţia se bazează pe participarea populară şi prin urmare este crucial ca românii să participe la referendumul de duminică şi să îşi exprime opţiunea", arată Swoboda într-o declaraţie remisă, joi, agenţiei Mediafax.
   
Swoboda, membru al Partidului Social Democrat din Austria, spune că se bucură pentru faptul că Parlamentul de la Bucureşti a revenit asupra deciziei iniţiale şi a reintrodus cvorumul de 50% plus unu, stabilit de Curtea Constituţională pentru ca referendumul să fie validat.
   
"Mă bucură mult că Parlamentul României şi-a schimbat decizia anterioară şi a reintrodus cvorumul pe care l-a decis Curtea Constituţională pentru ca referendumul să fie validat. Acum depinde de cetăţenii României să dea un răspuns clar cu privire la întrebarea politică privind viitorul lor preşedinte. Într-o democraţie sunt cetăţenii cei care decid în legătură cu problemele politice importante, iar verdictul popular trebuie respectat", mai arată Swoboda.
    

×
Subiecte în articol: Hannes Swoboda referendum
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close