Antena 3 CNN Externe "Unde sunt trupele și tancurile ruse din Donbas?" Un corespondent BBC și un ministru britanic spun că încă nu le-au văzut

"Unde sunt trupele și tancurile ruse din Donbas?" Un corespondent BBC și un ministru britanic spun că încă nu le-au văzut

La aproape 48 de ore după ce Vladimir Putin a semnat dispoziția prin care armata rusă este trimisă în teritoriile separatiste din Ucraina pentru "asigura pacea", nu există dovezi solide că trupele sau tancurile ruse s-ar afla deja acolo.

"Unde sunt trupele și tancurile ruse din Donbas?" Un corespondent BBC și un ministru britanic spun că încă nu le-au văzut
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   14:54

Paul Adams, corespondent BBC la Kiev, notează că forțele Moscovei au tot intrat și ieșit din cele două "republici" separatiste în ultimii opt ani, însă nu există relatări clare că situația s-a modificat prea mult după anunțurile făcute luni de Vladimir Putin.

Adams menționează că bombardamentele s-au intensificat de-a lungul liniei de contact, dintre insurgenții separatiști și forțele guvernamentale de la Kiev, însă nu erau semnalate alte schimbări.

"Sateliții arată cum trupele ruse ocupă poziții tot mai aproape de granița ucraineană, iar guvernul de la Kiev mobilizează rezerviștii. Dar a luat deja Putin decizia de a dezlănțui ceea ce ar putea fi cel mai devastator război din 1945 încoace? Nimeni nu știe", concluzionează corespondentul BBC într-un comentariu care surprinde situația de la mijlocul zilei de miercuri, 23 februarie.

La Londra, unde guvernul a impus prompt mai multe sancțiuni la adresa unor bănci și oligarhi din Rusia, ministrul de externe Liz Truss a admis, miercuri, în prima parte a zilei, că Marea Britanie nu a văzut "dovezi complete" ale faptului că Moscova a trimis trupe în estul Ucrainei.

"L-am auzit pe Putin însuși spunând că trimite trupe. Încă nu avem dovezi complete că s-a întâmplat asta. Ceea ce așteptăm, iar asta trebuie confirmat atât de către americani, cât și de către Regatul Unit, este o invazie totală, care poate să includă și Kievul", a spus Truss.

Ea a adăugat că Marea Britanie și comunitatea internațională sunt pregătite să impună noi sancțiuni economice Rusiei în cazul unei invazii, care ar putea viza orice parte a Ucrainei, nu doar capitala.

Marți, șeful diplomației europene, Josep Borrell și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, au declarat că trupele ruse au intrat în regiunile controlate de separatiști în Donețk și Lugansk, fără a prezenta dovezi în acest sens.

CNN menționează că nu a putut verifica în mod independent această informație.

Foto: tancuri surprinse în timpul exercițiilor militare comune Rusia - Belarus, februarie 2022

×
Subiecte în articol: Liz Truss Paul Adams tancuri Donbas trupe
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close