Antena 3 CNN Externe Țara care a rămas cu 20 de milioane de măşti de protecție pe stoc

Țara care a rămas cu 20 de milioane de măşti de protecție pe stoc

Sute de producători francezi au răspuns la apelul guvernului parizian pentru a produce milioane de măşti de calitate superioară măştilor produse în casă.   

Țara care a rămas cu 20 de milioane de măşti de protecție pe stoc
Sursa foto: Hepta
14 Iun 2020   •   09:26

Luna trecută preşedintele Emmanuel Macron a purtat un model mască militară pe care era brodat tricolorul, în ideea de a face reclamă la măştile "Made in France".

Cu toate acestea, după câteva săptămâni a scăzut cererea pentru măştile produse în Franţa şi care sunt vândute pentru câţiva euro în supermarketuri şi farmacii sau sunt disponibile pentru a fi distribuite gratuit de companii şi instituţiile publice.   

Atât producătorii cât şi guvernul recunosc faptul că mulţi furnizori şi consumatori optează în continuare pentru măştile ieftine de folosinţă unică provenite din Asia, scrie adevarul.ro. 

Unele companii de textile se plâng de încetineala cu care guvernul francez le-a certificat faptul că măştile lor sunt eficiente în blocarea micilor particule, ceea ce le-a redus capacitate de a lansa pe piaţă măştile lor, înainte a populaţia să iasă din carantină şi să aibă nevoie de măşti în magazine sau în mijloacele de transport în comun.  

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close