Antena 3 CNN Externe Ţara care impune restricţii draconice anti-Covid: Pedepsele includ interdicţia de a părăsi ţara timp de 3 ani

Ţara care impune restricţii draconice anti-Covid: Pedepsele includ interdicţia de a părăsi ţara timp de 3 ani

Arabia Saudită va impune o interdicţie de călătorie de trei ani cetăţenilor care călătoresc în ţările aflate pe „lista roşie” a regatului, informează agenţia de ştiri SPA.

Ţara care impune restricţii draconice anti-Covid: Pedepsele includ interdicţia de a părăsi ţara timp de 3 ani
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    28 Iul 2021   •   00:13

SPA a citat un oficial al Ministerului de Interne, care a declarat că unii cetăţeni saudiţi, cărora în luna mai li s-a permis să călătorească în străinătate, au încălcat reglementările de călătorie.  

"Oricine este dovedit a încălcat regulile va răspunde din punct de vedere legal şi va primi o interdicţie de călătorie în afara ţării timp de trei ani", a spus oficialul.

Arabia Saudită a interzis călătoriile către mai multe ţări, inclusiv Afganistan, Argentina, Brazilia, Egipt, Etiopia, India, Indonezia, Liban, Pakistan, Africa de Sud, Turcia, Vietnam şi Emiratele Arabe Unite, conform Reuters.  

"Ministerul de Interne subliniază că cetăţenilor li se interzice în continuare călătoria directă sau prin altă ţară către aceste state sau oricare altele care nu au sub control încă pandemia sau în care circulă noi tulpini de coronavirus", a spus oficialul  Arabia Saudită, cel mai mare stat din Golf, cu o populaţie de aproximativ 30 de milioane de locuitori. 

Țara a înregistrat marţi 1.379 de noi infecţii cu COVID-19, ajungând la 520.774 de cazuri şi 8.189 de decese.

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close