Ţara din Europa în care trăiesc sute de mii de români, DISPERATĂ din cauza Ebola

de O.P.    |    09 Oct 2014   •   09:10
Ţara din Europa în care trăiesc sute de mii de români, DISPERATĂ din cauza Ebola

Alte trei persoane au fost internate în spitalul Carlos al III-lea din Madrid, în secția pentru bolnavii de Ebola, în timp ce doi pacienți au fost externați sănătoși, ridicând la șapte numărul spitalizărilor, dintre care un singur caz confirmat, a anunțat unitatea medicală miercuri seară, potrivit AFP.

'În această seară (miercuri), au fost internați doi medici și un infirmier', a declarat o purtătoare de cuvânt. Cei doi medici au fost în contact cu pacienta (contaminată cu virusul Ebola). Este vorba despre o femeie care a examinat-o într-un centru medical și despre un medic din orașul Alcorcon, situat la periferia de sud a Madridului, unde ea locuiește, potrivit sursei amintite.

Bolnava este o asistentă medicală în vârstă de 44 de ani care a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminați cu virus în Africa și decedați pe 12 august, respectiv, 25 septembrie.

Infirmierul spitalizat a fost și el în contact cu unul dintre călugări. 'Prezintă simptome, i s-a făcut un test, dar încă nu avem rezultatele', a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Pe de altă parte, o altă asistentă medicală și un inginer, internați marți, au fost externați, ultimele teste fiind negative.

În total, șapte persoane s-au aflat miercuri seara la izolare în spitalul Carlos al III-lea din Madrid: cei trei noi veniți, bolnava, soțul ei și două infirmiere asupra cărora nu a fost oferită nicio informație.

x close