Antena 3 CNN Externe Țara în care oamenii scot sute de dolari pentru un abonament la internet. Pe ce loc se situează România

Țara în care oamenii scot sute de dolari pentru un abonament la internet. Pe ce loc se situează România

Țara în care oamenii scot sute de dolari pentru un abonament la internet. Pe ce loc se situează România
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Dec 2017   •   12:57

Internetul a devenit atât de important pentru omenire încât poate fi considerat un drept fundamental al omului. Prin internet avem acces la servicii financiare, educaţie, distracţie şi informaţie.

Costul accesului la internet la internet variază de la ţară la ţară, iar diferenţele sunt uimitoare, informează businessmagazin.ro.

Cel mai ieftin abonament la internet este în Iran, în timp ce cel mai scump este în Burkina Faso.

În Burkina Faso trebuie să plăteşti aproape 1000 de dolari pe lună pentru a avea acces la internet, în timp ce în Iran trebuie să scoţi din buzunar doar 5,3 dolari.

România se află pe locul 8 în topul celor mai ieftine abonamente la internet cu un cost de 13,4 dolari pe lună.

După Burkina Faso, cele mai scumpe abonamente sunt în Papua Noua Guinee (597 de dolari), Namibia (440 de dolari), Brunei (267 de dolari) şi Laos (231 de dolari).

Potrivit Naţiunilor Unite, mai puţin de 10% din populaţia de 18 milioane a Burkina Faso are acces la internet. Deşi internetul este atât de ieftin în Iran doar 40% din populaţie foloseşte internetul.

Deşi tot mai mulţi oameni se conectează online, în continuare mai mult de jumătate din populaţia globului nu are acces la internet, fie din cauza lipsei de electricitate, infrastructurii sau din cauza faptului că accesul este încă foarte scump.  

×
Subiecte în articol: tara abonament internet România preturi studiu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close