Antena 3 CNN Externe Tăriceanu: Delta Dunării nu este pentru turism de masă, va trebui să fie un turism scump

Tăriceanu: Delta Dunării nu este pentru turism de masă, va trebui să fie un turism scump

Tăriceanu: Delta Dunării nu este pentru turism de masă, va trebui să fie un turism scump
07 Noi 2008   •   03:04

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a început miercuri un turneu politic în judeţele de la Dunărea de Jos, la care se gândea de mult, dar pentru care nu a găsit timp până acum, după cum mărturisea pe blogul său. Aflat la Tulcea, el a declarat că Delta Dunării nu reprezintă o zonă în care să se facă turism de masă, el apreciind că turismul în Deltă va trebui să fie unul scump, care să permită locuitorilor să-şi câştige existenţa.
Tăriceanu a precizat, totodată, că pescuitul în Deltă nu trebuie să-şi pună amprenta deciziv asupra zonei, el susţinând ca în acest habitat pescuitul să fie familial şi turistic, în detrimentul celui economic. "Activităţile economice trebuie gândite nu din perspectiva turismului de masă. Delta nu este pentru turism de masă. Nu putem să aducem sute de mii sau milioane de turişti pe an, pentru că atunci vom distruge această uriaşă rezervaţie", a subliniat Tăriceanu.
"Va trebui să fie un turism scump, care să permită locuitorilor Deltei să-şi câştige existenţa din aceste activităţi, precum şi din alte activităţi tradiţionale", a arătat Tăriceanu.
Premierul a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă organizate împreună cu guvernatorul Deltei Dunării, Liviu Mihaiu, transmite Mediafax.
Mihaiu a precizat, la rândul său, că turismul în Deltă nu trebuie să fie de masă, pentru că nu suportă platforma Deltei un astfel de turism.
De asemenea, premierul aprecia că foarte multe dintre proiectele necesare pentru Delta Dunării sunt blocate de interesele economice existente la nivelul autorităţilor locale, respectiv ale Consiliului Judeţean şi ale Primăriei.
Premierul a precizat că proiectele de renaturare a unor terenuri reprezintă cea mai concretă ilustrare a acestei situaţii. ?Delta Dunării nu este loc de făcut agricultură. Dacă, în timpul lui Ceauşescu, se mergea pe ideea agriculturii extensive, prin preluarea unor suprafeţe din mediul natural şi tansformarea lor în suprafeţe agricole, nu trebuie să persistăm în această eroare", a spus Tăriceanu.
El a arătat că terenurile care fac obiectul renaturării pot fi obţinute de la autorităţile locale prin încheierea unor acorduri amiabile, iar, dacă acestea persistă în a nu le ceda, se poate apela la instrumentul expropierii pentru interesul public.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close