Antena 3 CNN Externe Un tată și-a găsit fiul răpit în urmă cu 24 de ani, după ce a străbătut 500.000 de kilometri, în căutarea sa, în China

Un tată și-a găsit fiul răpit în urmă cu 24 de ani, după ce a străbătut 500.000 de kilometri, în căutarea sa, în China

Un chinez s-a reunit cu fiul său după o căutare de 24 de ani, călătorind peste 500.000 km cu o motocicletă, în toată țara, în căutarea sa, potrivit BBC.

Un tată și-a găsit fiul răpit în urmă cu 24 de ani, după ce a străbătut 500.000 de kilometri, în căutarea sa, în China
Sursa foto: Youtube
de Alexandru Negrici    |    13 Iul 2021   •   22:27

Fiul lui Guo Gangtang a fost prins, la vârsta de doi ani, de către traficanții de persoane, din fața casei familiei, din provincia Shandong.

Dispariția fiului său a inspirat chiar și un film din 2015, în care a jucat Andy Lau, superstarul din Hong Kong.

Potrivit Ministerului Securității Publice din China, poliția a reușit să urmărească identitatea fiului folosind teste ADN. Doi suspecți au fost urmăriți ulterior și arestați, a declarat un raport al Global Times.

Suspecții, care erau un cuplu la acea vreme, plănuiseră să răpească un copil cu intenția de a-l vinde pentru bani, se arată într-un raport al China News.

După ce l-a văzut pe fiul domnului Guo jucându-se singur în afara casei sale, femeia suspectă identificată doar cu numele Tang l-a prins și l-a dus la autogară, unde o aștepta partenerul ei, numit Hu.

Cuplul a luat apoi un autocar interurban în provincia vecină Henan și a vândut copilul acolo.

Rapoartele mass-media locale spun că fiul lui Guo a fost găsit încă locuind în provincie.

Guo și soția sa au plâns și și-au îmbrățișat fiul când s-au reunit duminică în Liaocheng, Shandong, a informat presa de stat CCTV.

"Copilul meu, te-ai întors!" a spus mama, al cărei nume nu a fost oferit public, se poate observa în cadrul unui videoclip al reuniunii, postat pe Youtube.

"Acum că a fost găsit copilul, totul nu poate fi decât fericit de acum înainte", a declarat Guo reporterilor.

După ce fiul său a fost răpit în 1997, Guo ar fi călătorit în mai mult de 20 de provincii din țară, la bordul unei motociclete.

În acest proces, și-a fracturat mai multe oase în accidente de circulație și a fost chiar tâlhărit. Zece motociclete au fost, de asemenea, avariate.

Purtând pancarte cu poza fiului său, se spune că și-a cheltuit economiile de-o viață în misiune, dormind sub poduri și cerșind bani, într-un final.

De asemenea, a devenit membru proeminent al organizațiilor pentru căutarea persoanelor dispărute din China și a ajutat cel puțin șapte părinți să se reunească cu copiii răpiți.

Răpirea copiilor este o mare problemă în China, cu mii de persoane luate în fiecare an.

În 2015, se estimează că 20.000 de copii erau răpiți în fiecare an în China. Multe dintre victime sunt vândute în adopție, atât pe plan intern, cât și peste hotare.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close