Antena 3 CNN Externe Tensiuni între Corei: Soldaţii nord-coreeni au tras focuri de armă în direcţia celor din sud

Tensiuni între Corei: Soldaţii nord-coreeni au tras focuri de armă în direcţia celor din sud

Tensiuni între Corei: Soldaţii nord-coreeni au tras focuri de armă în direcţia celor din sud
Sursa foto: Foto: foxnews.com
29 Oct 2010   •   13:10

Tensiuni la granţia celor două Corei. Potrivit unei televiziuni de la Seul, soldaţii nord-coreeni au tras în direcţia celor din sud la frontiera care separă cele două ţări. Tensiunile între cele două Corei sunt deosebit de intense după ce regimul nord-coreean a efectuat mai multe teste nucleare în ultima vreme, condamnate de ONU.

Focurile de armă au fost trase în Hwacheon, la 90 de kilometri nord-est de capitala Coreei de Sud, Seul, potrivit relatărilor realizate de televiziunea sud-coreeană YTN TV. Ţinta focurilor de armă, potrivit BBC News, era o unitate militară din Coreea de Sud.

Un oficial de la Seul citat de Reuters a confirmat că focurile de armă au fost trase într-adevăr de militarii nord-coreeni. Potrivit acestuia, a fost vorba despre un schimb de focuri între militarii celor două Corei.

Incidentul are loc cu puţin timp înaintea întâlnirii liderilor mondiali din grupul G20, care va avea loc pe 11 şi 12 octombrie la Seul.

Graniţa dintre cele două Corei este una dintre cele mai bine păzite din întreaga lume, cu mii de trupe pe fiecare parte. Ultimul conflict dintre cele două ţări a fost în 26 martie. Atunci, o navă sud-coreeană a fost scufundată de o torpilă trimisă de statul comunist.

 

×
Subiecte în articol: soldati Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close