Antena 3 CNN Externe Teoria conspiraţiei? Un australian susţine că virusul gripei porcine a fost creat în laborator

Teoria conspiraţiei? Un australian susţine că virusul gripei porcine a fost creat în laborator

Teoria conspiraţiei? Un australian susţine că virusul gripei porcine a fost creat în laborator
Sursa foto: gripa porcina
13 Mai 2009   •   20:51

Gripa porcină, creată în laborator, în urma unei erori umane. Este ipoteza lansată de un cercetator australian, citat de bloomberg.com. Organizaţia Mondială a Sănătăţii analizează acum studiul realizat de acesta.

?Una dintre cele mai simple explicaţii este că avem de-a face cu un virus care a scăpat din laborator? este concluzia la care a ajuns Adrian Gibbs, un cercetător în vârstă de 75 de ani, care a colaborat la dezvoltarea vaccinului Tamiflu. El intenţionează să publice un studiu în care să arate cum anume a fost posibilă o astfel de eroare.

Ipoteza se bazează pe faptul că genele virusului porcin au evoluat mult mai rapid decât genele altor virusuri gripale. Greşeala s-ar fi produs la o fabrică de vaccinuri, crede Gibbs. Nimeni nu confirmă însă teoria.

Gripa porcină a devenit în ultima lună subiectul celor mai multe teorii ale conspiraţiei. ?Oare guvernele lumii au răspândit o tulpină de gripă super-rezistentă pentru a ?corecta? populaţia lumii??, se întreabă mulţi dintre adepţii ipotezei virusului creat de om.

Conspiraţie sau nu, gripa porcină se întinde. OMS a confirmat 5.200 de cazuri de îmbolnăvire. 61 de oameni au murit deja. Datele cercetătorilor arată că, în caz de pandemie, 2 miliarde de oameni, adică o treime din populaţia lumii ar fi afectată. De frica bolii, şi scenele fierbinţi din telenovelele mexicane au dispărut. Nici pierderea audienţei nu-i poate convinge pe actori să se sărute.



Observator

×
Subiecte în articol: studiu gripa porcina laborator
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close