Antena 3 CNN Externe "Terminatorul" trimis de ucraineni pe front: trage cu mitraliera în inamic, se deplasează pe roți și este controlat de la distanță

"Terminatorul" trimis de ucraineni pe front: trage cu mitraliera în inamic, se deplasează pe roți și este controlat de la distanță

Armata ucraineană a apelat la o improvizație ingenioasă, menită să reducă pierderile în propriile rânduri și să le maximizeze pe cele ale rușilor.

"Terminatorul" trimis de ucraineni pe front: trage cu mitraliera în inamic, se deplasează pe roți și este controlat de la distanță
Sursa foto: Facebook / 5th.SAB
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   14:23

Este vorba despre o dronă construită dintr-un ATV pe care a fost montată o mitralieră controlată de la distanță.

Combatanții Brigăzii 5 Mecanizate din armata Kievului au publicat zilele pe rețelele de socializare o înregistrare video cu acest dispozitiv în plină acțiune într-o zonă nespecificată a frontului.

Imaginile captate din aer arată ATV-ul înarmat deplasându-se de-a lungul unei șosele și trăgând cu trasoare asupra unor poziții aflate la o distanță de câteva sute de metri, în lungul unei șosele.

În GALERIA FOTO următoare pot fi văzute capturi din clipul difuzat de militarii ucraineni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O dronă de luptă controlată de luptătorii profesioniști ai Brigăzii 5 cercetează pozițiile inamice. Viitorul e deja aici. Lucrurile despre care am citit în cărți și pe care le-am văzut în filme s-au concretizat în cea mai nouă invenție care îi ajută pe luptătorii noștri pe front", se spune în textul care însoțește imaginile.

Бойовий дрон? під керуванням професійних бійців 5 ОШБр розбирає ворожу? позицію. Фантастичне майбутнє вже настало⚡️ Те, про що ми читали в книжках та захопливо дивились в фільмах, втілюється в новітніх розробках наших винахідників і допомагає нашим бійцям на полі бою?

Publicată de 5 окрема штурмова Київська бригада pe Vineri, 12 ianuarie 2024

În cei doi ani de război, ucrainenii și-au construit, de altfel, o reputație de luptători care improvizează cu succes, în lupta inegală cu mașinăria de război rusească.

"850 de kilograme de explozibil pe Sea Baby și bum!" | CNN a difuzat în exclusivitate filmul atacului cu drone marine asupra podului Kerci

Între multele momente în care combatanții Kievului au apelat la arme improvizate și au dat lovituri grele trupelor Moscovei se detașează atacul din iulie anul trecut asupra podului peste Strâmtoarea Kerci.

Vasil Maliuk, șeful Serviciului ucrainean de Securitate, SBU, Vasil Maliuk, a declarat pentru CNN că drona folosită, numită "Sea Baby" ("Copilul mării, n.r.), a fost rezultatul a luni de eforturi care au început imediat după invazie.

"Dronele la suprafața mării reprezintă o invenție unică a Serviciului de Securitate al Ucrainei. Niciuna dintre companiile private nu este implicată. Cu ajutorul acestor drone, am efectuat recent o lovitură reușită asupra podului din Crimeea, asupra navei ruse de război Olenegorski Gornak și a petrolierului SIG", a explicat el.

La câteva săptămâni de la lovitura din 17 iulie 2023, ucrainenii au furnizat CNN o înregistrare cu ecranul pilotului care comandă drona de la distanță, cu câteva secunde înaintea impactului în urma căruia drona "Sea Baby" a proiectat aproximativ 850 de kilograme de explozibil asupra unuia dintre pilonii de susținere ai podului Kerci.

Atacul a provocat pagube însemnate pe podul rutier și, potrivit oficialilor ruși, s-a soldat cu uciderea a doi civili.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close