Antena 3 CNN Externe Regula testării obligatorii pentru călătorii vaccinați anti-COVID, eliminată de Marea Britanie

Regula testării obligatorii pentru călătorii vaccinați anti-COVID, eliminată de Marea Britanie

Guvernul de la Londra anunță eliminarea cerinței de efectuare a unui test COVID de către călătorii vaccinați care intră în Marea Britanie. Regula se va aplica începând cu 11 februarie, conform ministrului britanic al transporturilor, Grant Shapps.

Regula testării obligatorii pentru călătorii vaccinați anti-COVID, eliminată de Marea Britanie
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Ian 2022   •   21:37

Premierul Boris Johnson a explicat că ridicarea măsurii înseamnă că "persoanele care sosesc nu mai trebuie să fie testate (…) dacă au fost vaccinate de două ori".

„Ceea ce facem este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a subliniat Boris Johnson. „Am promis că nu vom menține aceste măsuri în vigoare o zi mai mult decât este necesar și acum este evident pentru mine că testarea la frontieră pentru călătorii vaccinați și-a depășit utilitatea”, a spus, la rândul lui, Grant Shapps.

Astfel, din 11 februarie, călătorii complet vaccinați vor trebui doar să completeze formularul de localizare a pasagerilor. Deocamdată, vaccinarea completă nu va include și doza booster. Persoanele cu vârste sub 18 ani vor fi tratate ca pasageri complet vaccinați. Cei care nu sunt complet vaccinați nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua a opta. Totuși, vor trebui să facă dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a călători și să facă un test PCR după sosirea în Anglia, a mai explicat ministrul britanic, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Zeci de state, pe lista roșie

 Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri lista țărilor din zona roșie. Elveția, Grecia, Spania, Italia, Belgia și altele se află pe listă.

CNSU a aprobat lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Pentru persoanele care sosesc în România din aceste țări se instituie măsura carantinei.

În zona roșie sunt zeci de țări, printre care Elveția, Grecia, Spania, Italia, Belgia, Marea Britanie, Suedia, Olanda, etc.

 

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close