Antena 3 CNN Externe 137 de români cu teste COVID false, care se întorceau din Spania, predați Poliției Naționale

137 de români cu teste COVID false, care se întorceau din Spania, predați Poliției Naționale

Două autocare cu 137 de români, care veneau din Spania și se îndreptau spre România, au fost oprite într-un oraș din Franța din cauză că ar fi avut teste PCR negative, false.

137 de români cu teste COVID false, care se întorceau din Spania, predați Poliției Naționale
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Mai 2021   •   09:15

Din primele informații, se pare că Poliția Națională a demontat o rețea dedicată falsificării testelor PCR cu rezultate negative pentru românii care circulau cu o companie de transport care făcea rute între Spania și România. 

Oamenii legii au arestat cinci persoane, între care patru șoferi ai celor două autocare care au fost depistate în Franța, după ce au trecut prin vama Jonquera. 

Cele 137 de persoane, care se îndreptau spre România, aveau certificate falsificate care precizau că au fost testați într-un laborator situat în Barcelona. În total, polițiștii au găsit 137 de falsuri, care au fost descărcate pe telefoanele șoferilor vehiculelor.

Poliția franceză a refuzat intrarea românilor în Franța, i-a întors din drum și i-a predat Poliției Naționale, scrie stiridiaspora.ro. Contactați de autorități, reprezentanții laboratorului au confirmat faptul că testele nu au fost făcute acolo. 

Călătorii au povestit că, în pachetul călătoriei, plătit în avans, era inclus și testul PCR care valora 40 de euro. Inițial, acestora li se transmisese că vor face testul pe drum, într-o oprire în Barcelona, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. 

Cei patru șoferi au fost arestați pentru infracțiune de falsificare de documente. Liderul grupului a fost localizat la domiciliu, în Torrejón de Ardoz.

×
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close