Antena 3 CNN Externe "Toate statele să furnizeze personal, echipament şi material pentru stoparea bolii". Obama şi Ban Ki-moon fac apel la dublarea eforturilor pentru a face faţă epidemiei de Ebola

"Toate statele să furnizeze personal, echipament şi material pentru stoparea bolii". Obama şi Ban Ki-moon fac apel la dublarea eforturilor pentru a face faţă epidemiei de Ebola

"Toate statele să furnizeze personal, echipament şi material pentru stoparea bolii". Obama şi Ban Ki-moon fac apel la dublarea eforturilor pentru a face faţă epidemiei de Ebola
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    14 Oct 2014   •   08:23

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au îndemnat luni comunitatea internaţională să îşi dubleze eforturile pentru a face faţă epidemiei de Ebola, care face ravagii în trei ţări din Africa de Vest, relatează AFP.

În cursul unei conversaţii telefonice cu Ban Ki-moon, Barack Obama a insistat asupra necesităţii ca toate statele membre să răspundă la apelul ONU şi să furnizeze "personal, echipament şi material (...) pentru stoparea bolii la sursă", a anunţat Casa Albă.

"Cei doi lideri au căzut de acord asupra faptului că, în faţa ameninţării ridicate de Ebola, comunitatea internaţională ar trebui să arate mai multă hotărâre şi angajament pentru a răspunde în mod decisiv" acestei crize, continuă comunicatul Executivului american.

În paralel, Barack Obama şi omologul său francez François Hollande au subliniat necesitatea înfiinţării cât mai curând posibil a unor centre de tratament în ţările africane afectate. "Toate ţările au un rol de jucat", au subliniat cei doi preşedinţi de stat.

Ebola a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la începutul anului din aproximativ 7.400 de cazuri înregistrate în şapte ţări, în principal în Liberia, în Sierra Leone şi în Guineea.

×
Subiecte în articol: Barack Obama epidemie Ebola
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close