Antena 3 CNN Externe Tokyo înregistrează cele mai multe cazuri Covid din ultimele 6 luni, înaintea Jocurilor Olimpice

Tokyo înregistrează cele mai multe cazuri Covid din ultimele 6 luni, înaintea Jocurilor Olimpice

Noile cazuri de coronavirus au crescut joi la 1.308 în Tokyo, maximul în ultimele șase luni, pe măsură ce se cresc temerile despre o posibilă creștere dramatică care ar putea umple spitalele în timpul Jocurilor Olimpice care încep în opt zile, conform The Associated Press.

Tokyo înregistrează cele mai multe cazuri Covid din ultimele 6 luni, înaintea Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    15 Iul 2021   •   21:21

Tokyo se află sub a patra stare de urgență, care a început luni și cere restaurantelor și barurilor să închidă devreme și să nu servească alcool în timpul olimpiadei, care începe pe 23 iulie.

Numărul de joi este cel mai mare din ultimele 6 luni.

1.485 de cazuri au fost înregistrate pe 21 ianuarie, când Japonia se afla într-o stare de urgență anterioară.

Guvernatoarea Tokyo, Yuriko Koike, a menționat că cea mai mare creștere a cazurilor grave și a spitalizărilor a fost în rândul persoanelor de peste 50 de ani și mai tinere, care sunt în mare parte nevaccinate. 

Ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra sistemului medical, deoarece infecțiile sunt propulsate de tulpina delta, cea mai contagioasă a virusului.

"Trebuie să rămânem în alertă", a spus Koike, îndemnând oamenii să minimizeze ieșirile și să se mențină la măsurile de bază anti-infecție "pentru a depăși această situație foarte dificilă".

Noile cazuri zilnice au crescut constant de la mijlocul lunii iunie, iar experții spun că ar putea atinge câteva mii în timpul Jocurilor.

Campania lentă a vaccinării din Japonia s-a îmbunătățit dramatic din luna mai, dar încetinește din nou din cauza lipsei de vaccinuri importate. 

Cele mai recente date guvernamentale arată că doar 19,7% din populație a fost complet vaccinată.

×
Subiecte în articol: Tokyo Jocurile Olimpice
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close