Antena 3 CNN Externe Traficul de cocaină spre Europa se va intensifica, potrivit unui oficial american de rang înalt

Traficul de cocaină spre Europa se va intensifica, potrivit unui oficial american de rang înalt

Traficul de cocaină spre Europa se va intensifica, potrivit unui oficial american de rang înalt
Sursa foto: Foto: 6aprile.it
17 Feb 2012   •   18:19

În vederea combaterii traficului de droguri din Europa, Biroul Internaţional pentru Stupefiante pregăteşte desfăşurarea mai multor acţiuni în teritoriu. Potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat american, William Brownfield, prezent vineri în Sofia, traficul de cocaină spre Europa, precum şi cel spre Brazilia şi Argentina, se vor intensifica, informează AFP.
   
"Traficanţii de cocaină găsesc noi destinaţii: în primul rând, pe propria piaţă sud-americană, în Brazilia şi Argentina, în al doilea rând, găsesc noi pieţe în Europa", a declarat William Brownfield, adjunct al secretarului de Stat şi şeful Biroului Internaţional pentru Stupefiante din cadrul Departamentului de Stat. Acesta a adăugat că este un rezultat direct al întreruperii traficului de cocaină din America de Sud spre America de Nord, traficanţii văzându-se nevoiţi să caute alte pieţe.
   
"Cocaina este livrată traversând Oceanul Atlantic şi ajungând pe litoralul nord-african înainte de a ajunge pe rute tradiţionale în Europa",  a precizat Brownfield.
   
"Bulgaria este victima poziţiei sale geografice şi a istoriei. Este situată la intersecţia dintre Orient şi Occident, dintre Nord şi Sud. Iar unii dintre vecinii noştri au o istorie centenară de participare la trafic", a explicat el.
   
De altfel, el a anunţat deschiderea la Sofia, în aprilie, a unui birou al Agenţiei pentru combaterea Drogurilor (DEA).

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close