Antena 3 CNN Externe Tragedie în lumea sportului după ce o sportivă olimpică, în vârstă de 24 de ani, a murit în condiții suspecte

Tragedie în lumea sportului după ce o sportivă olimpică, în vârstă de 24 de ani, a murit în condiții suspecte

Fosta ciclistă olimpică din Noua Zeelandă, Olivia Podmore, a murit, potrivit Comitetului Olimpic al țării, la vârsta de 24 de ani.

Tragedie în lumea sportului după ce o sportivă olimpică, în vârstă de 24 de ani, a murit în condiții suspecte
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    10 Aug 2021   •   23:44

„Comitetul olimpic din Noua Zeelandă este profund întristat de pierderea ciclistei Olivia Podmore”, se spune într-un comunicat. „Oferim cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și celorlalți din comunitatea din Noua Zeelandă care suferă această pierdere.”

Podmore și-a reprezentat țara natală în timpul Jocurilor de la Rio din 2016 și a Jocurilor Gold Coast din Commonwealth în 2018, au declarat oficialii Comitetului Olimpic.

"A fost un membru de echipă apreciat și pierderea ei va fi resimțită în întreaga Comunitate Sportivă din Noua Zeelandă", potrivit declarației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Într-o declarație pentru NBC News, marți, un purtător de cuvânt al poliției din Noua Zeelandă a spus: "Poliția a asistat luni seara la o moarte subită la o proprietate din Cambridge. Poliția va derula o anchetă."

În timp ce cauza morții lui Podmore este necunoscută, declarația Comitetului Olimpic a făcut referire la resursele de sănătate mintală pentru sportivii săi, în care au inclus modalități prin care aceștia să contacteze psihologii și serviciile de consiliere.

"Oferim sprijin pentru bunăstare membrilor echipei în timp ce ne întoarcem acasă de la Tokyo", se spune în declarație.

Presa din Noua Zeelandă a raportat că Podmore, care nu a concurat la Jocurile de la Tokyo, a descris recent presiunile sportului de elită într-o postare pe social media.

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close